kavirzist
kavirzist
ترجمه مقالات جهانی محیط زیست

 

البته باغ وحش تهران پیش از این مدعی شده بود دو ببر سیبریایی از همان مبداء یعنی روسیه مبتلا به مشمشه بوده‌اند و مقصر سازمان حفاظت محیط زیست است که در ورود این دو ببر ملاحظات فنی مرتبط از جمله آزمایش‌های ضروری بهداشتی و انجام قرنطینه را رعایت نکرده است.

more  متهمان مرگ ببر سیبری مشخص شدند 

متقابلا سازمان محیط زیست نیز چندین بار پاسخ داده بود ببرها در هنگام ورود سالم بوده‌اند و عامل ابتلای آنها به مشمشه گوشت آلوده‌ای بوده که در باغ وحش تهران به آنها خورانده شده است. سازمان دامپزشکی کشور نیز با تایید مشمشه ناشی از گوشت آلوده هرگز به منشاء این گوشت‌ها اشاره نکرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران، فرجام پروژه موسوم به احیای ببر مازندران زمانی به فاجعه تعبیر شد که مسئولان باغ وحش تهران ناچار شدند برای جلوگیری از گسترش مشمشه افزون بر ببر نر سیبریایی، اغلب شیرهای این باغ وحش را نیز معدوم کنند. رسانه‌های مستقل شمار شیرهای معدوم شده را تا 14 قلاده اعلام کردند اما منابع رسمی پس از تکذیب‌های اولیه سرانجام فقط کشتن 8 شیر را تایید کردند. خبری که سال گذشته از جمله تاسف‌بارترین اخبار محیط زیستی در ایران بود.

این گزارش می‌افزاید ماجرا از آنجا آغاز شد که سازمان حفاظت محیط زیست دو سال پیش تصمیم گرفت با خرید دو ببر سیبریایی از روسیه نسل ببر منقرض شده مازندران را احیا کند. این طرح از همان ابتدا واکنش منفی شدید کارشناسان را برانگیخت زیرا نه تنها هیچکدام از استانداردهای معرفی مجدد یک گونه در این طرح رعایت نشده بود، بلکه اساسا ببرهای ورودی از گونه ببر سیبری بودند و از نظر ژنتیکی هرگز نمی‌توانستند ببر مازندران محسوب شوند.

ببر نر چند ماه بعد از ورود به ایران به دلیل ابتلا به مشمشه معدوم شد و ببر ماده نیز هم اکنون بر اساس گزارش‌های غیر رسمی به این بیماری مبتلا بوده و بر اساس خبری که چندی پیش منتشر شد این ببر نیز به زودی معدوم می‌شود.

  moreببر ماده هم بیماری مشمشه گرفت

فرجامی تلخ که اکنون مشخص شده عامل اصلی آن واردات خرهای مبتلا به مشمشه از عراق برای تغذیه گوشتخواران باغ وحش تهران بوده است. مسئولان پروژه پیش گفته از ابتدا سیاست پنهانکاری خبری در باره این طرح را پیش گرفته بودند و خبر منشاء خرهای مبتلا به مشمشه را نیز تاکنون منابع رسمی تایید نکرده‌اند.

با وجود همه مسائلی که ذکر شد، سازمان حفاظت محیط زیست همچنان بر تداوم اجرای طرح احیای ببر مازندران به شکل سابق اصرار دارد و بر اساس اعلام این سازمان به زودی چهار قلاده ببر جدید سیبریایی نیز به کشور وارد خواهد شد. البته شاید با تجربه به دست آمده، این بار هم به قرنطینه بهداشتی ببرها جدی‌تر توجه کنند و هم خرهایی که قرار است از عراق آمده و خوراک آنها شوند.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








نوشته شدهدو شنبه 25 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط عبدالحسین غلامرضایی(حسین تیمور)چاهملک
.: Weblog Themes By www.NazTarin.com :.